Inspirerende ontmoetingsplek
voor en door programmamanagers

Donderdag 23 september 2021

Opheffing definitief
Afsluitende BBQ

Locatie wordt nader bekend gemaakt

  • Home
  • Nieuwjaarsbijeenkomst 2019 Utrecht

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

Van 29 januari 2019 16:30 tot 29 januari 2019 20:00
Geplaatst door Marcel Riemersma
Categorieën: MSPug, Overig
Hits: 5004

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019 titel

Ditmaal was ons event op ‘Camping Ganspoort’, het hoofdgebouw van de wijk Utrechtse wijk Rotsoord.

Opening en terugblik 2018

Onze voorzitter Wilbert Wijns opent de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar met een terugblik op 2018 en vooruitblik op 2019. Hij doet dit door het vertonen van een filmpje waarin alle events en gebeurtenissen van 2018 de revue passeren. Klik voor dit filmpje hieronder op de pijl 'play'.

Nieuwe koers MSPug

nieuwjaarsbijeenkomst presentatie frans afbeeldingFrans Steeman, presenteert een update vanuit de werkgroep Strategie, een vervolg op de themasessie van 21 september 2018. Hij neemt ons mee in de nieuwe richting van de vereniging. De MSP user group is van oorsprong ontstaan vanuit de methode managing successful programmes. In de afgelopen 15 jaar zijn er naast MSP nieuwe methodes ontstaan, denk aan de Agile invalshoek. Een vereniging van change- en programmamanagers dekt de lading beter.

De werkgroep adviseert vooral open te staan voor andere invalshoeken “juist vanuit een andere industrie kan je leren, denk bijvoorbeeld aan de creatieve of kunstsector”. Over het werven van nieuwe leden zegt Frans: “Laten we uitgaan van onze eigen kracht, dan volgt er vanzelf aantrekkingskracht”

2019 wordt het jaar van experimenteren en leren! Op de ALV van 7 maart 2019 wordt dit scenario ter besluitvorming voorgelegd aan de leden.

De presentatie van Frans met de contouren van de koers vind je HIER.

John Adegeest, een reis door de digitalisering van de schoonmaakbranche

We vervolgen middag met een presentatie van John Adegeest, directeur ICT bij CSU en Tzorg.

John neemt ons mee in de strategische ontwikkelingen van CSU en Tzorg. Daarnaast vertelt hij over zijn persoonlijke reis vanuit de financiële sector naar een Brabants schoonmaakbedrijf.

Het van oorsprong kleine familie bedrijf is inmiddels 27.000 medewerkers groot. Al 6 jaar op een rij zijn ze verkozen tot beste werkgever.  “CSU is mentaal marktleider, mensen willen bij ons horen”.

De beide CSU-bedrijven groeien zowel autonoom als door overnames, integratie is business as usual geworden, “een overname doen we er gewoon even bij”. Onderdeel worden van CSU start met persoonlijke aandacht: “iedereen krijgt een persoonlijk gesprek, je krijgt nieuwe spullen en leert wat het betekent om bij CSU te werken”.

“Als we mentaal marktleider willen zijn, moeten we ook de IT meenemen.” John vertelt hoe digitalisering wordt ingezet om hun duizenden klanten te bereiken. En hoe in de facilitaire management coalitie, alle facilitaire partijen gezamenlijk werken aan het verbeteren van de hospitality ervaring. Sensor technologie wordt ingezet, om inzicht te krijgen in o.a. het gebruik van gebouwen en effectiever inzetten van schoonmaakcapaciteit. Ook innovaties als zelfrijdende robots en virtual reality komen voorbij. Onderzocht wordt de samenwerking met Compaan het product ‘uw compaan’ ontwikkeld, wat ouderen inzicht biedt in hun vitale functies en in contact kan brengen met hun mantelzorgers of kinderen.

In dit alles staat één ding centraal en dat is de mens; “We gebruik techniek om zinvol werk te creëren, of om een maatschappelijk probleem als eenzaamheid op te lossen”.

Afsluiting, borrel en diner

Onder genot van een drankje worden ideeën voor events verzameld voor 2019. Al snel schieten we aan tafel voor een heerlijk diner en vervolgen we onze gesprekken.
Wat een mooie middag en avond, met een open mind en een warm gevoel verlaten de aanwezigen Camping Ganspoort.

nieuwjaarsbijeenkomst locatie


inspirerende ontmoetingsplek voor programmamanagers
Volg en/of mail ons: